Blogger's Solutions

Build your blog with our tools

A Good Reason for a Successful Βlogger

Πως να κάνετε το Bogger σας ένα πετυχημένο blog

IT Special Advisor


Το πως θα κάνετε το το Bogger σας ένα πετυχημένο blog εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες. Όμως αυτό πρέπει να γνωρίζετε είναι πως η επιτυχία κερδίζεται και δεν έρχεται από μόνη της.

Όταν αναφερόμαστε στην "δημιουργία" θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή απαιτεί σκέψη, σχεδίαση και προσεκτική δουλειά. Μπορεί να φαντάζει ωραίο να έχετε στην διάθεσή σας ένα δημόσιο σημείο προβολής, όπως ένα blog ή ένα website αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Η δημιουργία ενός εκ των δύο είναι μια σοβαρή υπόθεση και απαιτεί χρόνο. άλλωστε θα έχετε διαπιστώσει ότι υπάρχουν blogs της μιας "βραδιάς" και μεγάλα site που δημιουργήθηκαν ως απλά blog και τώρα αποτελούν "φωτεινά" παραδείγματα δημιουργικότητας και καινοτομίας.

Προτού επιλέξετε το κουμπί "Νέο Blog" από το Blogger θα σας παραθέσω μερικούς τρόπους που θα σας δώσουν αφορμή  να αφιερώσετε σοβαρό χρόνο  σκέψης και σχεδιασμού για να κάνετε το Bogger σας ένα πετυχημένο blog.

1. Καινοτόμο Θέμα Περιεχομένου.

Το κυριότερο από όλα είναι να βρείτε το το θέμα του περιεχομένου των κειμένων σας.  Θα πρέπει να σκεφτείτε το θέμα σας κοιτώντας πρώτα στο τι είστε καλός και ικανός να κάνετε. Αν για παράδειγμα είστε καλός στην μαγειρική ένα blog συνταγών θα είναι μια σκέψη αλλά ένα blog για την δημιουργία γκουρμέ πιάτων για τις γιορτές ή για ιδιαίτερες περιστάσεις θα ήταν καλύτερο.
Η καινοτομία του θέματός σας θα σας κάνει να ξεχωρίσετε μέσα από χιλιάδες άλλα blog.

2. Δυναμική Ανάπτυξη

Ξεκινώντας από το καινοτόμο σημείο αναφοράς του θέματος σας, θα πρέπει να σκεφτείτε το πώς αυτό μπορεί να εξελιχθεί και να περιστραφεί γύρο από αυτό. Με άλλα λόγια θα πρέπει να αναρωτηθείτε για τον δυναμισμό της εξέλιξης του θέματος και ποιο θα είναι το εύρος κάλυψης του ώστε να κερδίσετε μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών σας. Θυμηθείτε ότι οι επισκέπτες του blog σας δεν είναι απαραίτητα και αναγνώστες σας.

http://mypostfolder.blogspot.gr/

3. Μοναδικότητα του Κειμένου.


Αν έχετε μείνει από ιδέες για τα άρθρα σας τότε μην προσπαθείτε να αντιγράψετε κάποιο άλλο που διαβάσατε σε κάποιο blog. Και αυτό όχι γιατί μόνο θα χάσετε το καινοτόμο "χαρακτήρα" του blog σας αλλά και του ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους website με αντιγραμμένο περιεχόμενο. Έτσι θα σας κοστίσει σε SEO και δεν θα δείτε την σελίδα σας στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Αν όμως χρειάζεται να πάρετε μια ιδέα, για παράδειγμα έχετε ένα ειδησιογραφικό blog, τότε γράψτε την είδηση προσθέτοντας την προσωπική σας "πινελιά" και χαρακτήρα. Μπορείτε να δανειστείτε κείμενο αν πρόκειται για κάποιες δηλώσεις ενός πολιτικού βάζοντας αυτές μέσα σε άγκιστρα ή μπορείτε να αναφέρετε την πηγή του άρθρου που γράψατε, βάζοντας ένα link παραπομπής σε αυτή. Η κίνησή σας αυτή θα εκτιμηθεί τόσο από τον αρθρογράφο του άρθρου που διαβάσατε όσο και από τους αναγνώστες σας.

4. Εμφάνιση και Σχεδιασμός

Ανάλογα με το περιεχόμενο του blog σας θα πρέπει να προσέξετε και την εμφάνιση του, και το template που χρησιμοποιείτε. Αν είστε φωτογράφος και θέλετε να ένα blog για την δουλειά σας τότε θα πρέπει να δώσετε έμφαση στις εικόνες. Υπάρχουν Blogger templates που είναι ιδικά για αυτό τον σκοπό. Ανάλογα μπορείτε να σκεφτείτε για ένα ειδησιογραφικό ή για ένα "προσωπικό" blog.

Ένα ακόμα σοβαρό σημείο είναι ο σχεδιασμός του. Αποφεύγετε να φορτώνετε την σελίδα σας με ανούσια gadgets απλά για να καλύψετε κάποιο σχεδιαστικό κενό σε αυτή ή απλά γιατί το βρίσκετε όμορφο εσείς. Ένα "φορτωμένο" Blogger  σε Javascript και CSS κουράζει τις μηχανές αναζήτησης ενώ είναι πιθανότερο να παρουσιάζονται "συγκρούσεις" στον κώδικα. Αν δεν γνωρίζετε από μόνοι σας τότε ζητήστε την γνώμη ενός ειδικού.

Διαβάστε : <<Web Design και SEO – Τι πρέπει να προσέξετε στο website σας.>>


5. Κοινοποιείστε το Βlogger σας.

Μπορείτε να κοινοποιήσετε την ύπαρξη του blog σας μέσα από τα social media αλλά μην το παρακάνετε. Αφήστε τους άλλους να σας ανακαλύψουν, και όταν γίνει αυτό να τους κερδίσετε με το περιεχόμενό σας. Για αρχή μπορείτε να κοινοποιήσετε την παρουσία σας στους φίλους που διαθέτετε και ζητήστε την γνώμη τους για το πού και τι θα μπορούσατε να βελτιωθείτε.

Τοποθετήστε ένα ερωτηματολόγιο ή μια ψηφοφορία, το blogger διαθέτει ανάλογο gadget για αυτό, και ζητήστε την άποψή τους στα θέματα που ζητάτε απαντήσεις. Σεβαστείτε την άποψή τους όποια και να είναι και κοιτάξτε πως μπορείτε να βελτιωθείτε.

6. Οργάνωση του Χρόνου.

Η αρθρογραφία και γενικά η δημιουργία ενός blog απαιτεί να αφιερώσετε χρόνο. Οργανώστε τον χρόνο σας και προσπαθείτε να κρατάτε το blog σας ενημερωμένο. Δεν θα σας πω εγώ πόσα άρθρα θα πρέπει να γράφετε το μήνα ή την ημέρα αλλά μη το αμελείτε. Οι μηχανές αναζήτησης και ιδίως η Google λατρεύει την συχνή ενημέρωση όσο πυκνή και να είναι μέσα στην ημέρα.

Σίγουρα τα κλικ προς το blog ή το website μπορεί να αποτελούν ένα κριτήριο αναγνωσιμότητας αλλά δώστε λίγο χρόνο. Εξάλλου η αύξηση της επισκεψημότητας αποτελεί και τεχνικό θέμα και μπορείτε να ζητήσετε την βοήθεια κάποιου ειδικού.

7. Χρόνος...Χρήμα;

Σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια αποτελέσματα  για το πως να βγάλετε χρήματα μέσα από το Blogger ή το πως να κερδίσετε χρήματα από το internet. Κάποιοι σας υπόσχονται πως αν ακολουθήσετε την μυστική τους μαγική συνταγή θα αυξήσετε το εισόδημά σας ή άλλοι σας προτείνουν να εφαρμόσετε διάφορες τακτικές διαφημιστικού marketing.

Για παράδειγμα, και μου κάνει εντύπωση το γεγονός, ότι χιλιάδες σελίδες αναφέρονται ότι βγάζουν τεράστια ποσά στο διαφημιστικό marketing  και σας παροτρύνουν να κάνετε το ίδιο ενώ οι ίδιες οι σελίδες δεν έχουν ούτε μια τέτοιου είδους διαφήμιση.


Αν θέλετε να βγάλετε χρήματα από το blog σας τότε θα πρέπει να τα κερδίσετε, αφιερώνοντας πολύ χρόνο και λαμβάνοντας πολύ σοβαρά όσα έχουμε είδη πει για το πως να κάνετε το Bogger σας ένα πετυχημένο blog.
Share this :

Follow Us

Enter your email address:

We protect your privacy

Card image cap

Angelos Drakopoulos

Follow on G+

Google+